Archive Pages Design$type=blogging

Aşırı terleyenler dikkat!

MANİSA 8 Eylül Hastanesi Başhekimi Cildiye Uzmanı Doktor Hasan Hemmati, terlemenin hipertroid, şeker hastalığı, tüberküloz, kalp yetmezliğ...

MANİSA 8 Eylül Hastanesi Başhekimi Cildiye Uzmanı Doktor Hasan Hemmati, terlemenin hipertroid, şeker hastalığı, tüberküloz, kalp yetmezliği, böbrek üstü bezi rahatsızlıkları ve beyinle ilgili tümoral oluşumlarının habercisi olabileceğini söyledi.

8 Eylül Hastanesi Başhekimi Cildiye Uzmanı Doktor Hasan Hemmati, yaz aylarında insanlar için büyük bir sorun olan terleme hakkında uyarılarda bulundu. Terlemenin bir hastalık olduğunu açıklayan Dr. Hemmati, özellikle sıcak yaz günlerinde hastaneye başvuruların arttığını ifade etti. Dr. Hemmati şöyle dedi:

"Özellikle kıllı olan bölgelerdeki ter bezleri terlemeye yol açar. Ter bezlerinin aşırı derecede çalışması özellikle çok şişman olan hastalarda karşımıza çıkar. Sistemik hastalığı olan hastalarda da bu durumla karşılaşabiliyoruz. Hipertroid, şeker hastalığı, böbrek üstü bezi rahatsızlıkları, beyinle ilgili tümoral oluşum olan hastalarda aşırı terleme bir belirti olabiliyor."

PSİKOLOJİYİ BOZUYOR

Bu gibi hastalarda çok şiddetli koku olduğunu ve psikolojik olarak etkilediğini kaydeden Dr. Hasan Hemmati, terlemenin eşler arasında bile sorunlara yol açabildiğini söyledi. Aşırı terleyen kişilerin dışarıya çıkmak istemediğini, elleri terlediği için tokalaşmaktan bile kaçındıklarını kaydeden Dr. Hemmati, "Yani hastalık boyutu olduğu kadar psikolojik boyutu da var. İnsanların psikolojisini bozabiliyor" dedi. Dr. Hemmati aşırı terleyen kişilere acı, ekşi ve yağlı yiyeceklerden uzak durmaları için çağrı yaptı.

TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Terlemeyi engellemek için çeşitli tedavi yöntemleri olduğunu aktaran Dr. Hasan  Hemmati, ameliyat yöntemini de uygulayabildiklerini ifade etti. Doktor Hemmati şunları söyledi:

"Hastalara bir takım ilaçlar pudralar, jeller, merhemler veriyoruz. Ter bezlerini tıkayarak etkisini gösteriyor. Ancak yüzde 100 çözümü yoktur. İkinci bir tedavi şekli de elektrik akımı verilmesidir. Küçük bir cihazla elektrik akımı veriyoruz. 16- 20 seansla hasta gelip o cihaza giriyor. Cildin katmanları kalınlaşıyor. Terlemede 3- 4 ay bir rahatlama oluyor. Üçüncü bir tedavi şekli de botokstur. Terleme olan yerlere küçük iğnelerle botoks ürününü enjekte ediyoruz. Son olarak da ameliyat yöntemini uyguluyoruz. Ter kanallarındaki sinirleri keserek genel anestezi altında ameliyat edebiliyoruz."

COMMENTS

Ad

alkol alkollü içki Anne&Çocuk Aşk Bakanlık BİLİM bir kadeh şarap Bob body Büyükada Büyükada gezisi cilt kanseri cinsel fonksiyonlar doğum kontrol hapları ELEKTRİK elektrikli felç Flibanserin gez gör göğüs ağrısı göz sağlığı gurme güneş güneş çarpması güzellik hamburger hamilelikte dikkat hissizlik içki tüketimi kadın viagrası kafeinin faydaları kahvenin ideal saati kanser kanser riski kanseri önlüyor kıskançlık kozmetik kulak Magazin MODA ne yesek nefes darlığı Organ nakli saç stili Sağlık sıcak sigara sigara bırakma sigara bırakma yöntemleri sigaranın zararları Sigarayı Bırakmak sigarayı bıraktıktan sonra sinir sıkışması Şebnem Dönmez TEKNOLOJİ temizlik Tuba Büyüküstün tüp bebek tüp bebek tedavisi uyuşma uzun çalışma saatleri üretime onay verildi Victoria's Secret yararlı besinler YAŞAM yaz yaz aylarında tüp bebek YEMEK
false
ltr
item
Dişisel Hayat: Aşırı terleyenler dikkat!
Aşırı terleyenler dikkat!
http://fotocdncube.gazetevatan.com/vatanmediafile/Haber598x362/2015/08/20/asiri-terleyenler-dikkat--1699787.Jpeg
Dişisel Hayat
https://disisel.blogspot.com/2015/08/asr-terleyenler-dikkat.html
https://disisel.blogspot.com/
http://disisel.blogspot.com/
http://disisel.blogspot.com/2015/08/asr-terleyenler-dikkat.html
true
6574978923775470152
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago